Voorbereiding op de zomervakantie: zomercheck

 

Gaat u deze zomer met uw gezin op zomervakantie, dan mag het laten uitvoeren van een zomercheck tijdens de voorbereidingen hierop niet vergeten worden. Waar naartoe de reis vanuit Utrecht ook gaat, een goed onderhouden auto zorgt minder snel voor problemen. Een auto wordt tijdens de reis naar en van uw vakantiebestemming extra belast en intensiever gebruikt, en een zomercheck kan problemen gedurende deze ritten voorkomen. De auto wordt immers zwaarder belast met bagage en passagiers, hogere temperaturen en bergen vragen om prestaties onder zwaardere omstandigheden, er worden binnen korte tijd grote afstanden afgelegd en met draaiende motor stilstaan in lange files kan zorgen voor een oververhitte motor. Door voor de zomer een check te laten uitvoeren op de meest essentiële onderdelen van de auto rijden u en uw gezin of andere passagiers in een betrouwbare en veilige auto.

 

Waar wordt uw auto op gecontroleerd tijdens een zomercheck?

De monteurs van Car Center Point controleren de technische staat van de auto tijdens een zomercheck uitvoerig. Denk hierbij aan de motor, bandenspanning en -slijtage, verlichting, accu, schokdempers, remmen, airco, uitlaat, waterpomp en ruitenwisserbladen. Door de uitgebreide check kunt u deze zomer zorgeloos met de auto op vakantie.

 

Plan de check van de auto voor de zomer

Wij raden altijd aan de zomercheck van de auto ruim voor het begin van de zomervakantie uitgevoerd te hebben, minimaal vier weken voordat u op vakantie gaat. Tijdens de vakantieperiode kan het zijn dat er minder personeel werkzaam is, waardoor het langer kan duren voordat wij de check aan de auto kunnen uitvoeren. Ook kan het zijn dat uit de zomercheck punten naar voren komen die verholpen moeten worden, en ook daar moet voldoende tijd beschikbaar voor zijn.