Wat zijn voor u de beste zomerbanden?

 

Zomerbanden bepalen gedurende een groot deel van het jaar de wegligging van uw auto, de grip en het remvermogen. Dit alles is sterk afhankelijk van de profieldiepte. Een nieuwe zomerband heeft een profieldiepte van ongeveer 8 millimeter en de wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6 mm. De bandenspecialisten van Car Center Point adviseren echter al zomerbanden te vervangen wanneer de profieldiepte 2 millimeter of minder is. Naast veiligheid, hangen ook de geluidsproductie en het brandstofverbruik af van de kwaliteit van de band. Een Europees bandenlabel (waarbij A de beste score is en G het minst) geeft u meer informatie over de beoordelingen op al deze punten.

 

Wanneer zomerbanden wisselen?

Met aparte winter- en zomerbanden kunt u in ieder jaargetijde veilig op weg, en hebt u altijd het beste rijcomfort. Maar vanaf welke tijd kunnen ook alweer autobanden voor de zomer weer onder de auto gemonteerd worden? Het wisselen van winterbanden naar banden die geschikt zijn voor de zomer kan al wanneer de gemiddelde temperatuur boven de 7 ˚C komt, dit is meestal rond de overgang van winter- naar zomertijd. Zijn er zomerbanden met velg onder uw auto gemonteerd, dan kunnen deze gedurende het winterseizoen tegen een aantrekkelijk bedrag in onze stalling in Utrecht worden opgeslagen.

 

Winnaars van de ANWB zomerbandentest 2017

Ieder jaar voert de ANWB weer een zomerbandentest uit. Uit de zomerbandentest 2017 is voor de meest voorkomende bandenmaat 195/65 R15 V de Pirelli Cinturato P1 als best uit de test gekomen. Daarnaast zijn ook banden speciaal voor kleine SUV’s (met bandenmaat 215/65 R16 H) getest, hierbij kreeg de Goodyear EfficientGrip SUV de hoogste beoordeling. Uiteraard zijn bij Car Center Point beide winnaars uit de zomerbandentest 2017 in diverse maten verkrijgbaar.

In de lente bieden wij regelmatig zowel nieuwe als tweedehandse zomerbanden met korting aan. Houd onze website in de gaten over deze actie, of neem telefonisch contact op voor meer informatie over zomerbanden met korting.