Winterbanden bieden extra veiligheid

 

Voor uw veiligheid is het raadzaam om bij sterk veranderde weersomstandigheden naar winterbanden om te wisselen. Uw zomerbanden kunt u het best inwisselen voor winterbanden wanneer het najaar is aangebroken en wanneer de temperatuur vaker lager dan 7 ˚C is en vaak regent. Hoe winterbanden zorgen voor meer veiligheid? Autobanden speciaal voor de winter zijn zachter waardoor ze meer grip hebben in bochten en tijdens het optrekken en remmen, en een dieper en ander profiel zorgt voor meer grip bij sneeuw of regen.

Er is altijd een verschil tussen wat raadzaam is, en wettelijk verplicht. Zo is het in Nederland niet verplicht winterbanden te laten monteren, maar dit wordt voor uw eigen veiligheid (en die van anderen) wel aangeraden. De banden moeten een minimaal profiel hebben van 1,6 millimeter, maar wij raden u aan de banden reeds te vervangen wanneer de profieldikte minder dan 2 millimeter is.

 

Winterbanden met of zonder velg?

Winterbanden kunt u bij ons car center in Utrecht los kopen, of in combinatie met een lichtmetalen of stalen velg. Goed om te weten is dat winterbanden met lichtmetalen velg duurder zijn, maar wel een fraaiere uitstraling geven. Winterbanden met velg hoeft u in principe alleen aan te schaffen als u een andere auto heeft gekocht, met een andere wielmaat dan uw vorige auto had.

 

Vergelijkende test tussen winterbanden

ANWB bijvoorbeeld doet ieder een test naar verschillende winterbanden. Tijdens deze test worden winterbanden met verschillende maten vergeleken onder winterse weersomstandigheden. Naast een vergelijking van winterbanden worden overigens ook zomer- en allweatherbanden aan een test onderworpen.

In het najaar bieden wij regelmatig winterbanden met korting aan. Houd onze website in de gaten over deze actie, of neem telefonisch contact op voor meer informatie over goedkope winterbanden.