Wanneer is uitlijnen van een auto nodig?

 

Als uw auto zwaarder dan voorheen stuurt, naar een kant trekt of het stuur schuin staat, is het raadzaam uw auto te laten uitlijnen. Het uitlijnen van een auto is nodig als u bijvoorbeeld een aanrijding hebt gehad, door een gat in de weg bent gereden, of over een grote steen of tegen een stoeprand. Hierdoor ontstaan afwijkingen in de wielstanden die opgeheven moeten worden. Onze bandenspecialisten van kunnen uw auto tegen aantrekkelijke tarieven uitlijnen. Geadviseerd wordt dit minimaal eens per jaar te laten doen. Door onze grote weegbrug (tot vijf ton) is in ons car center in Utrecht niet alleen het uitlijnen van een auto mogelijk, maar ook de uitlijning van een bus of busje, bedrijfswagen of caravan. Bij het uitlijnen wordt uiteraard gebruik gemaakt van de meest betrouwbare en geavanceerde apparatuur.

 

Voordelen van het uitlijnen

De wielen onder een auto zijn onder een bepaalde hoek geplaatst voor optimale rijeigenschappen. Door onder andere bovengenoemde oorzaken kunnen afwijkingen in de wielstanden ontstaan waardoor de veiligheid tijdens het rijden in het gedrang komt en de auto niet prettig meer rijdt. In dat geval moet de stand van de wielen worden bijgesteld naar de juiste positie voor een optimale wegligging. Uitlijnen zorgt niet alleen voor veilig en koersvast rijden, maar ook voor minder bandenslijtage, slijtage van mechanische onderdelen en een lager brandstofverbruik van uw auto.

Neem gerust contact met ons op voor meer uitleg en informatie over de kosten van het laten uitlijnen van een auto en balanceren van de wielen.