Uw uitlaat laten repareren of vervangen

Onze werkplaats in Utrecht biedt een uitgebreide uitlaatservice waar u uw uitlaat kunt laten repareren of vervangen. Hoewel we bij Car Center Sidi nog wel eens een uitlaat zien die los hangt en met tape is vastgezet, biedt een dergelijke reparatie zeker geen permanente oplossing. Het vervangen van versleten of kapotte uitlaat(delen) is niet alleen beter voor het rijcomfort en uw veiligheid, maar optimaliseert ook het brandstofverbruik, voorkomt dat schadelijke gassen de auto binnendringen en beperkt het geluidsniveau. De katalysator tenslotte speelt ook een belangrijk rol bij een zo klein mogelijke belasting voor het milieu.

Een auto met een uitlaat die niet gasdicht is, kan afgekeurd worden tijdens de APK. Door de jaren heen kunnen er verschillende vormen van slijtage en defecten zorgen voor een dergelijke lek. Veelvoorkomende slijtagevormen en defecten die onze uitlaatservice kan verhelpen zijn bijvoorbeeld lekke pakkingen, afgebroken of losse doorvoerbuizen of scheidingsschotten, gescheurde of afgebroken ophangrubbers, gescheurde demperbeugels en corrosieslijtage van binnenuit. Corrosie van buitenaf ontstaat voornamelijk door vocht en zout ’s winters, van binnenuit vooral door niet voldoende opwarming van de demper door het maken van korte ritjes.

 

Ook een uitlaat op maat is mogelijk

Het vervangen van de uitlaat hoeft niet altijd een noodzakelijke praktische overweging zijn, maar kan ook een esthetische keuze zijn. Zoekt u een uitlaat om uw auto sportiever te laten ogen en het exterieur te verfraaien? Dan kunt u bijvoorbeeld een Akrapovic uitlaat kopen of een uitlaat op maat laten maken voor uw auto. Hierbij kunt zelf het geluid bepalen en een uitlaatsierstuk kiezen.