Is uw auto alweer toe aan een kleine beurt?

 

Wanneer uw auto de volgende kleine beurt nodig heeft, is afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de leeftijd. Rijdt u jaarlijks minder dan 15.000 kilometer dan is klein onderhoud eenmaal per jaar aan te raden. Rijdt u jaarlijks meer, dan wordt om de 15.000 kilometer een kleine onderhoudsbeurt aan de auto aangeraden. Een nieuwere auto zal zelf een signaal geven wanneer de volgende kleine beurt verricht moet worden. Iedere auto wordt nieuw geleverd met een instructie- en / of onderhoudsboekje waarin staat aangegeven wanneer een kleine autobeurt nodig is. Als het goed is zou hier ook in aangetekend moeten zijn wanneer alle grote en kleine autobeurten zijn uitgevoerd.

Wat houdt klein onderhoud aan de auto in?

Een regelmatige controle van uw auto door middel van een kleine beurt is nodig om deze in goede staat te houden. Onze monteurs in Utrecht controleren tijdens een kleine onderhoudsbeurt de technische staat van de auto aan de hand van een checklist, zodat u er daarna weer zorgeloos van kunt genieten. Ook kan klein onderhoud worden uitgevoerd om de auto probleemloos door de APK keuring te krijgen. Zo worden bijvoorbeeld de olie ververst en het oliefilter vervangen, de banden, remmen, accu, uitlaat, katalysator en verlichting gecontroleerd, de scholdempers, ruiten en ruitenwissers geïnspecteerd en de ruitensproeiervloeistof bijgevuld.

De kosten voor het uitvoeren van een kleine beurt aan uw auto zijn afhankelijk van model en type. Zo is bijvoorbeeld klein onderhoud van een auto met vier cilinders duurder dan met slechts twee cilinders.