Een kenteken check laten uitvoeren bij een kentekenloket.

 

Bij de aanschaf van een occasion wordt het sterk aangeraden een kenteken check uit te laten voeren bij een kentekenloket. Hierbij wordt aan de hand van het kenteken op het nummerbord bijvoorbeeld de kilometerstand en onderhoudshistorie van een auto bij de RDW gecontroleerd, en is een check van de waarde van de auto mogelijk. Car Center Point kan als erkend autobedrijf bij de RDW een kentekencheck uitvoeren. Online is het tevens mogelijk een kenteken te checken bij de RDW OVI Kentekencheck en te laten overschrijven, maar op die manier heeft u natuurlijk geen mogelijkheid een aankoopkeuring uit te laten voeren voor meer zekerheid over de technische staat van de auto.

Bij ons kentekenloket in Utrecht kunt u niet alleen terecht voor het laten checken van een kenteken, maar ook voor het overschrijven van een kenteken bij wisseling van eigenaar, als u papieren die bij het kenteken horen kwijt bent, of als u een kenteken wilt schorsen. Het overschrijven van een kenteken is bij ons van maandag tot en met zaterdag mogelijk, op zondag is dat alleen mogelijk bij een postkantoor dat geopend is op die dag.

 

Info over het overschrijven van een kenteken

Wat u allemaal nodig hebt als u een auto wilt laten overschrijven? Bij ons Kentekenloket vindt er een check plaats van een aantal belangrijke documenten van de huidige en toekomstige eigenaar en het kenteken. Zo moet u zich kunnen legitimeren met een rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Bij de laatste twee opties is echter ook een uittreksel van Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) nodig. Voor het overschrijven van een kenteken zijn naast een geldig legitimatiebewijs ook de kentekencard en tenaamstellingscode noodzakelijk. De kentekencard bevat de gegevens van de kentekenhouder, terwijl de tenaamstellingscode (negen cijfers) een vervanging vormt voor het vroegere papieren overschrijvingsbewijs.