Wanneer is een auto toe aan de grote beurt?

Of het al nodig is uw auto een grote beurt te laten geven, hangt af van de leeftijd en het aantal gereden kilometers. Rijdt u veel, dan heeft de auto na 30.000 kilometer groot onderhoud nodig. Wanneer u weinig gebruik maakt van de auto, dan is om de twee jaar een grote onderhoudsbeurt een goede indicatie. Een nieuwer model auto zal zelf aangeven wanneer het tijd is voor de volgende grote beurt.

 

Werkzaamheden aan de auto tijdens groot onderhoud

Tijdens een grote onderhoudsbeurt lopen onze monteurs in Utrecht de technische staat van uw auto na aan de hand van een uitgebreide checklist. Bij groot onderhoud aan de auto kunt u denken aan het inspecteren van het remsysteem, de motor, versnellingsbak, brandstoftank, verlichting, banden, ruiten en interieurfilter. Tijdens het groot onderhoud wordt tevens de olie van de auto ververst, en bij benzineauto’s bougies en bij dieselauto’s de brandstoffilter vervangen. De prijs van de grote beurt hangt af van het type auto. Wanneer naar aanleiding van de controle bij de onderhoudsbeurt blijkt dat er nog andere onderdelen moeten worden vervangen of gerepareerd, zullen wij de kosten hiervoor met u bespreken.

 

Waarom is onderhoud aan de auto nodig?

Als u nog lang van uw auto wilt genieten en niet voor dure verrassingen wilt komen te staan, is het belangrijk om regelmatig uw auto te laten onderhouden. Bij een grote onderhoudsbeurt worden de belangrijke onderdelen van uw auto gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat uw auto in een goede conditie blijft en u zorgeloos van uw auto kunt genieten. Daarnaast dient uw auto in goede staat te zijn voor de APK keuring. Nadert de vervaldatum van de APK keuring van uw auto alweer, dan wordt deze kosteloos uitgevoerd in combinatie met een grote beurt.