Vervanging van de distributieriem

De distributieriem drijft via de krukas de nokkenas(sen) aan, die op hun beurt weer de in- en uitlaatkleppen bedienen. Iets te technisch voor u? Onthoud dan maar dat een distributieriem erg belangrijk is voor de krachtenoverbrenging in de motor van uw auto, waardoor de auto zich voortbeweegt. Een distributieriem bestaat uit slijtagegevoelige onderdelen zoals rubber en vezels en moeten daarom periodiek vervangen worden. Wanneer een distributieriem vervangen moet worden is afhankelijk van het automodel, maar meestal ligt dit tussen 60.000 tot 120.000 kilometer. Voor een controle van de distributieriem kunt u gerust langskomen bij ons garagebedrijf in Utrecht.

 

Kosten van het vervangen van de distributieriem

De distributieriem is achter stofkappen aan de zijkant van de motor geplaatst, waardoor het vervangen ervan een tijdrovende klus kan zijn (afhankelijk van model 1,5 tot 6 uur). Hoewel het preventief vervangen van de distributieriem geen goedkope klus is, vallen de kosten in het niet bij de reparatiekosten aan de motor wanneer de riem breekt. Beter daarom voor zowel uw portemonnee als veiligheid. Bij het kopen van geschikte distributieriem letten wij er uiteraard altijd op dat deze geluidsarm is, een lange levensduur heeft en een goede krachtoverbrenging.

 

Heeft mijn auto een distributieriem of – ketting?

Sommige auto’s hebben geen distributieriem, maar een distributieketting. Ze hebben dezelfde functie, maar een distributieketting is gefabriceerd van gehard staal en hoeft in principe nooit vervangen te worden. In het instructieboekje van uw auto is te vinden of er een riem of ketting geplaatst is, maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons om dit te checken.