Veilig op weg met de juiste bandenspanning

 

Om veilig te kunnen rijden is de bandenspanning van uw auto van cruciaal belang, omdat alleen dan de banden voor voldoende draagkracht en stabiliteit zorgen. Daarnaast zorgt de juiste bandenspannning (of het nu allseason-, zomer- of winterbanden betreffen) ook voor comfort en betere rijprestaties, minder slijtage aan de banden, een besparing op brandstof en reducering van de CO2-uitstoot. Aangeraden wordt maandelijks de bandenspanning te controleren, hierbij dienen de banden koud te zijn (minder dan vijf kilometer gereden). De bandenspanning is afhankelijk van het type auto en autoband maar staan meestal vermeld op de tankklep, een sticker in het portier of het instructieboekje van de auto.

Bij Car Center Point in Utrecht kunt u niet alleen terecht voor het laten controleren van de bandenspanning van uw auto, maar ook voor nieuwe of tweedehandse banden. Of het nu alleen banden of banden met velgen betreft. Onze deskundige monteurs monteren de balanceren de banden, en brengen de nieuwe of tweedehandse autobanden op de juiste spanning.

 

Juiste bandenspanning voor zomer- en winterbanden

Door in de herfst en lente uw banden te laten wisselen rijdt u altijd veilig, welke weeromstandigheden u ook mocht treffen. Ook bij het wisselen van de autobanden met velg zorgen wij voor de juiste bandenspanning van uw auto, zowel bij zomer- als bij winterbanden. Omdat lang niet iedereen zelf de banden op kan slaan, bieden wij de service om banden te wisselen en opslag in ons bandenhotel tegen een aantrekkelijk tarief.

Om vervelende verassingen bij bandenpech te voorkomen is het raadzaam niet alleen de bandenspanning van de banden onder de auto regelmatig te checken, maar ook de autoband die als reserve dient of de reparatieset.