Welk onderhoud heeft de airconditioner in een auto nodig?

 

Om een prettig klimaat binnenin de auto te houden is het goed minimaal eens per jaar de air conditioner te laten controleren. Als de airco van uw auto niet meer zo goed koelt, is het nodig deze te laten vullen. Bijvullen van de airco is nodig als er minder dan 70 procent koelmiddel in zit, en een airco systeem verliest gemiddeld jaarlijks 10 procent. Onderhoud aan de airco voorkomt dat deze overmatig slijt en harder moet werken dan nodig is, en dat terwijl deze op een warme zomerdag bij lage snelheden toch al gauw per 100 kilometer tot wel twee liter brandstof verbruikt.

 

Airco vullen of ook laten reinigen

Een servicebeurt voor de airco zorgt dat u weer fris achter het stuur kunt zitten, dat vooral in de zomer wel zo aangenaam is. Een airco systeem in de auto is echter ook in de winter zeer functioneel om beslagen ruiten te verhelpen. Het vullen van de airco dient eens per vier jaar te gebeuren. Naast het bijvullen, raden we ook aan eenmaal per jaar de airco door een service te laten reinigen zodat nare geuren en ziektekiemen verdwijnen en de aangroei van nieuwe bacteriën vertraagd wordt. Om niet teveel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud van de airco, is het fijn dat deze service in diverse steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht uitgevoerd kunnen worden.

 

Tips onze airco service

Als airco service geven we u graag enkele tips om problemen met de air conditioner te voorkomen. Ten eerste hoeft u de airco minder hard te laten werken (wat natuurlijk ook brandstof spaart) door te parkeren in de schaduw en voor vertrek of tijdens het begin van de rit alle ramen even open te zetten om de ergste warmte te verdrijven. Zet de air conditioner het liefst vijf minuten voordat u uw bestemming bereikt uit om te voorkomen dat bacteriën en andere ongezonde stoffen het interieur binnenkomen als u de airco de volgende keer weer activeert. Laat de airco tijdig vullen, het bijvullen voorkomt dat de airco onnodig hard moet werken.