Aankoopkeuring van tweedehands auto

 

Met een aankoopkeuring krijgt u zekerheid over de staat van een tweedehands auto en voorkomt u dat de aankoop een miskoop wordt. U wilt immers geen occasion kopen met mogelijk een teruggedraaide kilometerstand, verborgen gebreken en een onbekende onderhoudshistorie. Aangezien auto’s tegenwoordig zeer geavanceerde techniek bevatten, is het tijdens een korte proefrit moeilijk de technische staat te beoordelen. Een onafhankelijk aankoopkeuring is een kleine investering in vergelijking met de aanschafprijs van een tweedehands auto.

 

Autocontrole bij een erkende garage

Bij Car Center Point in Utrecht kunt u een aankoopkeuring door een gediplomeerde monteur in een erkende vakgarage laten uitvoeren, of door een van de specialisten van DEKRA. Een aankoopkeuring door een garage die BOVAG lid is en RDW erkend geeft u een deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar oordeel over de kwaliteit van de auto. In het uitgebreide keuringsrapport komt u, naast informatie over de technische staat van de auto, ook meer te weten over de onderhoudshistorie, mogelijke import en correctheid van de kilometerstand.

 

Wat kunt u doen met een aankoopkeuring?

Allereerst geeft de bereidheid van de verkoper tot een autocontrole meer inzicht in de betrouwbaarheid van de auto en de verschafte informatie. Is de aankoopkeuring uitgevoerd, dan geeft deze informatie of het verstandig is de auto te kopen of niet. In de meeste gevallen kunt u met het rapport als bewijs opnieuw in onderhandeling over de prijs, of afspreken dat de verkopende partij nog noodzakelijk onderhoud laat uitvoeren. Zo voorkomt u na aankoop discussies en grote teleurstellingen.